söndag 14 oktober 2007

#36 Ryan Adams "Heartbreaker" [2000]


Ryan Adams har en rakt igenom irriterande karriär. Ibland önskar man nästan att människor med överflöd av talang sätts under tvångsförvaltning för att styra upp skivutgivning och liveframträdanden. Nu känns det som alla utom Jonas på Solde har glömt att RA under några år var vår generations Dylan/Springsteen/Young.

Heartbreaker inleds med ett studiosamtal om en Morriseylåt. Efter denna posering/positionering är resten magi i en tradition som hör hemma många longituder västerut från Manchester.

4 kommentarer:

Frans sa...

hur kan man "under några år var(a) vår generations Dylan/Springsteen/Young". Ligger det inte en motsägelse i själva meningen? Gillar mellansnack, men inte Ryans.

Andy A. sa...

Har fått höra gång på gång av musikälskande vänner att jag borde kolla upp denne Ryan Adams, men efter att ha sett en intervju med honom på Musikbyrån och fått höra den ena RA-idiotin efter den andra har jag valt att aldrig gilla honom.

Anonym sa...

Som om alla skivor med Dylan/Springsteen/Young är bra!? Ge grabben en andra chans. Antar att de flesta lämnade honom vid Love is hell eller Rockn´roll, vilket jag kan förstå. Men då har man missat ganska mycket fint som kommit efter det.

Anonym sa...

lyssna på jonas! han vet vad han snackar om.