måndag 26 november 2007

#23 Wire "154" [1979]

Wire's tredje skiva och avslutet på första epoken (de återbildades 1986) är en fantastisk popskiva med shoegazeinslag innan shoegaze fanns och mörk postpunk. Låtar som "Map Ref" och "The 15th" låter så grymt moderna i sin produktion. Dessutom gjorde Fischerspooner "the 15th" för ett par år sedan till en hit. "Map Ref" låter väldigt mycket My Bloody Valentine och cirkeln slöts när MBV gjorde en cover på den runt 1996. Wires senaste skiva "Send" från 2003 är också en grymt bra platta och det är lite synd att de ofta glöms bort när det skrivs om postpunk. Jag fick se dem på Roskilde 2004 och oj vad de 60-åriga gubbarna kunde rocka hårt!

2 kommentarer:

Andreas Sjögren sa...

Ja fy fan va "Send" är bra, nära att den hamnade på min lista! Favoritlåten med Wire är dock Marooned från "Chairs Missing". MEN ÄNNU BÄTTRE är Colin Newman solo - har du hört "Commercial Suicide" och "It Seems"? 80-tal när det är som allra bäst. Och hans nya grupp Githead? Eller heter dom Headgit?

tony agren sa...

gillar colins soloskivor också men har missat hans nya band, det var ganska svårt att välja mellan chairs missing och 154 kan jag lugnt säga...nära att send kom med också :)