onsdag 9 maj 2007

# 40 Håkan Hellström "Känn ingen sorg för mig Göteborg" [2000]


Man skryter inte med att man gillar Håkan Hellström. Det kan bero på (a) att han inte kan sjunga (b) att han är stående gäst i Allsång på Skansen (c) att han har en sjömanskostym (d) att 85% av hans fans är under 15 år eller (d) att han inte skäms för att han plagierar Smithstexter.
Jag skiter i vilket för Håkan gör musik som får mig att le.

Jag minns att jag skulle på födelsedagsfest till Malin på biblioteket samma fredag som jag köpte skivan. Den fick mig att (a) fråga alla på festen om de hade hört talas om H H (ingen!)(b) dricka allt för mycket rödvin(c) åka hem redan vid 12 för att lyssna på "En vän med en bil" för 10:de gången på 8 timmar (d) vilja flytta till Göteborg.

3 kommentarer:

Johan Z sa...

Förhoppningsvis kan du nu slå dig ner i biblioteket på din herrgård, lägga upp fötterna på divanen, blicka ut över dina ägor och avnjuta lite "Killing Yourself to Live". Men vad vet jag, kanske har du fått tag på ett ex av "Christer Sjögren sjunger Elvis - De samlade Översättningarna"?
För övrigt så tycker Frida (14 år nästa fredag) att Håkan ligger för långt ner på listan - vilket jag kan hålla med om....

Frans sa...

Känn ingen sorg... faller för mig in i samma kategori som "The Charlatans", alltså en renodlad fylleplatta. Klass AA. Hoppas verkligen inte Frida har samma associationer.

Anonym sa...

Tobbe, synd att du inte flyttade till Göteborg, hade varit kul att ha dig här...