fredag 30 mars 2007

#40 Bear Vs. Shark "Right Now, You're in the Best of Hands. And If Something Isn't Quite Right, Your Doctor Will Know in a Hurry" [2003]


Detroit post-hardcore city Så det är såhär det låter, väldens på pappret bästa band? Näe, jag syftar inte på några eventuella affischnamn i bandroostern, snarare på att bandkonceptet lovar så extremt mycket. Det låter som en korsning mellan At the Drive-in, Weezer och Drive Like Jehu men faan så mycket bättre än om några av slappkukarna i de banden skulle få för sig att korsbefrukta sig med varandra.

Har man inte Jarvis' höfter, Bernard Butlers fingrar, Michael Jacksons uppgraderade kindben eller Sanna Nielsens teenmilf-sexappeal så får man liksom ta till det man har och i detta fall är det bara att börja ta i ända nerifrån tårna i varje jävla ton på varenda förbannade instrument, hela JÄVLA tiden. Resultatet måhända blir stumtals tokbrölig lägereldsemo för hjärnskadade skejtare men vaffan, det är åtminstone ärligt och det är inåthelvete bra.

Lite av problemet är att det kanske är lite för bra ibland, lite för bra på pappret. Ibland är det bara så mycket Andrew WK så långt jävla innan Andrew WK som man kan komma, så att man är tvungen att hoppa fram ett par låtar. Men det hörde nog till konceptet, världens bästa koncept med hookfria låtar i 190, sällan avbrutna av lugnare bitar med ostämda gitarrer, spelade på av liberty-frieskladdiga fingrar.

Det här är ingen hardcore, det här är glasklar pop, bara spelad av folk som blivit tappade några gånger för mycket i kindergarten. Samtidigt är det så jävla smart att en tjomme som en själv trillar ur joggingskorna så fort en låt eller annan råkar shufflas fram på musikspelaren.

RNYITBOHAISIQRYDWKIAH är bandets första skiva. Den andra är inte sämre, tvärtom egentligen men det är på detta alster som den positiva uppfinningsrikedomen är störst. Det här är fan världens bästa skiva, på pappret.

2 kommentarer:

Andreas Könberg sa...

http://youtube.com/watch?v=N-NoAg61JQI

inte från den skivan, men den bästa youtuberepresenteringen av bandet.

Andreas Könberg sa...

http://youtube.com/watch?v=N-NoAg61JQI

Borde synas lite bättre.