onsdag 1 oktober 2008

#7 The Flaming Lips "The Soft Bulletin" [1999]



"Waiting for Superman" ligger med bl a The LA's "There she goes" och Triffids "Wide open road" på min topp 10 över historiens bästa låtar. Resten av skivan är nästan lika bra. Även om det har visat sig att vi alla har ganska olika syn på musikhistorien verkar "The Soft Bulletin" vara en gemensam favorit. Känns tryggt.

2 kommentarer:

Andy A. sa...

Fan, ju mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag - detta måste vara världens snyggaste omslag!

(glöm inte att "etiketta" plats 9-1 med 0 före siffran. Annars hamnar de längst ned i menyn till höger... och det vill vi ju inte. Visste inte detta själv tills admin rättade)

Frans sa...

Kanske läge för en litet snack om pop-estetik...
Håller med om att det är ett grymt snyggt omslag. Kul lek med Warner-loggan och otroligt suggestivt. Däremot så vet jag inte om det känns så j-a ok med bara "snygga" omslag. För att kvala in på top-50 av omslag så anser jag att det ska vara mer än yta. Kolla på Closeromslaget t.ex. Visst är det förbannat snyggt, men samtidigt så är motivvalet och framställningen så nära kopplat till musiken att man får kalla kårar. Svårslaget.

ALLT som Peter Saville (factorys formgivare) har satt sin signatur under helt fantastiskt. Ser till och med en charm i det 90-talsperversa "Republic"-omslaget (nu blir det kanske lite väl navelskådande...).

Eller så kan man lyfta fram en überkonsekvent genomförd formgivning som för alla Bob Hund-album. Favorit, omslag: Martin Kann.

Kanske upplagt för en ny lista ;)?