tisdag 10 april 2007

#47 Cranes "Wings of Joy" [1991]

Cranes känns lite bortglömda idag men den här skivan är lika bra som när den kom. Gothisk Shoegazing med flickpopröst när den är som vackrast. På tidigare EPskivor var det mer gitarrdist som gällde men med denna "proper debut album" kom pianot även fram. "Adoration" är som en vacker mörk saga och man förstår att de fick vara förband till The Cures världsturné 1991. Sedan finns det ju Swansinsprierade hotfulla mörka stycken också på skivan som "Starblood" som gör att det inte blir för sockersött som på den vackra deppiga singeln "Tomorrow's Tears".

3 kommentarer:

Frans sa...

Kommer mycket väl ihåg förbandsspelningen i Göteborg 1992. (Trots pimplandet med punkgänget i den abbonerade bussen på väg upp). Det bestående intrycket att det var väldigt, väldigt mycket Cure och att det därmed kändes som en lite underlig - nästan narcissistisk - förbandsbokning. Idag vet jag bättre. Ska nog ta och gå loss på lite gammal Cranes nu. Tack för påminnelsen.

Frans sa...

till och med skivomslaget andas charlotte sometimes och hanging garden...

tony agren sa...

Härligt att du kan bli påmind. De är faktiskt fortfarande bra fast deras skivor nästan enbart går att beställa från deras egen hemsida och att de är mer elektroniskt finstämda.